Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε ο Φάμελλος: Είναι δυνατόν το καλύτερο βιογραφικό να αποδεικνύεται μπαταχτσής; (βίντεο)

Απασφάλισε ο Φάμελλος: Είναι δυνατόν το καλύτερο βιογραφικό να αποδεικνύεται μπαταχτσής; (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δάνεια, Εξεταστική Επιτροπή, Εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

Ο Σωκράτης  Φάμελλος αναρωτήθηκε ποιος ενόχλησε τον Κ. Μητσοτάκη τα τελευταία 11 χρόνια σχετικά με τον «Κήρυκα Χανίων» και γιατί καμία εισπρακτική εταιρεία δεν τον πήρε τηλέφωνο.

«Γιατί ήταν συστηματικός κακοπληρωτής ο Κ. Μητσοτάκης; Είναι δυνατόν το καλύτερο βιογραφικό της χώρας να αποδεικνύεται μπαταχτσής;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ. σχετικά με τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» κατά την ομιλία του στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ, Επιτροπής της οποίας ήταν ο πρώτος πρόεδρος.

Ο Σ. Φάμελλος αναρωτήθηκε ακόμα ποιος ενόχλησε τον Κ. Μητσοτάκη τα τελευταία 11 χρόνια σχετικά με τον «Κήρυκα Χανίων» και γιατί καμία εισπρακτική εταιρεία δεν τον πήρε τηλέφωνο, ενώ προκάλεσε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να πουν δημοσίως πώς θα πληρώσουν τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν στους Έλληνες πολίτες.

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι η προαναγγελία και μόνο της πρόθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προτείνει την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής οδήγησε μια μέρα μετά την Τράπεζα Πειραιώς να καταγγείλει τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και στην συνέχεια και του «Κήρυκα Χανίων».

Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι όλα τα πορίσματα των τραπεζών για τα επίμαχα δάνεια συντάχθηκαν εκ των υστέρων συνδέοντας αυτές τις εξελίξεις με την λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Ν.Δ. επιθυμεί και σήμερα να δώσει συγχωροχάρτι στους καναλάρχες

Ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα του δικομματισμού δεν είχε την πολιτική βούληση να ερευνήσει το ζήτημα των δανείων κι έπρεπε να έρθει στην κυβέρνηση η σημερινή πλειοψηφία για να γίνει αυτό. Ο Σ. Φάμελλος επέκρινε έντονα την τοποθέτηση του εισηγητή της Ν.Δ., Ν. Μηταράκη, εκτιμώντας ότι η Ν.Δ. επιθυμεί και σήμερα να δώσει συγχωροχάρτι στους καναλάρχες και προκαλώντας τον Ν. Μηταράκη να απαντήσει ότι δεν υπήρχαν ανισότιμοι όροι κατά την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι μέσα από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής επιβεβαιώθηκε το τρίγωνο της διαπλοκής, ενώ καταδείχθηκαν και «γκρίζες» περιοχές με την εμπλοκή δικαστικών που ίσως μετατρέπουν το τρίγωνο της διαπλοκής σε «τετράγωνο» της διαπλοκής.

Ο Σ. Φάμελλος διάβασε αποσπάσματα από τις καταθέσεις των ιδιοκτητών μεγάλων ΜΜΕ στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως των Γ. Αλαφούζου, Φ. Μπόμπολα, Π. Ψυχάρη και Θ. Αναστασιάδη, καταθέσεις αποκαλυπτικές για την λειτουργία του τριγώνου της διαπλοκής.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα