Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ξυδάκης ξεκαθαρίζει πως δεν υποστήριξε ποτέ την επιστροφή στη δραχμή

O Ξυδάκης ξεκαθαρίζει πως δεν υποστήριξε ποτέ την επιστροφή στη δραχμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δραχμή, Νίκος Ξυδάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, στον ΣΚΑΪ, μέσα ενημέρωσης και κόμματα, υποχρέωσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει δημόσια θέση και να εξηγήσει ξανά τι ακριβώς είπε.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν υποστήριξε επιστροφή στη δραχμή, αλλά πως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται καμία συζήτηση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Περί δαιμονίων

Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά — ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια.

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, η έξοδος αποτέλεσε το σχέδιο Σόιμπλε, που απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι οι Έλληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε τη μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σχετικά άρθρα