Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Γαβρόγλου για τις δηλώσεις Ζουράρι για τα προσφυγόπουλα

Τι απαντά ο Γαβρόγλου για τις δηλώσεις Ζουράρι για τα προσφυγόπουλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσωπικές χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι, να εισηγηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τo υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Κ. Ζουράρις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης είχε τονίσει, ότι και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσε να φιλοξενηθούν και παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε μάλιστα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με παράγοντες του υπουργείου, ενώ η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που εξυψώνει το κύρος τους.

Πρότεινε μάλιστα και χαμηλότερη φορολογία στους ιδιοκτήτες σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα.

Ενώ η χρηματοδότηση σε περίπτωση που θα πάνε σε ιδιωτικά σχολεία θα είναι από τα χρήματα του κράτους και τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα