Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θέτει τέλος στην ομερτά

ΣΥΡΙΖΑ: Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θέτει τέλος στην ομερτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Εξεταστική Επιτροπή, Εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής θέτει τέλος στην ιδιότυπη ομερτά, σε σχέση με την δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία έπληξε καίρια την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και των ΜΜΕ, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, από το έργο της προέκυψαν στοιχεία για προβληματικά και επισφαλή δάνεια αλλά και στοιχεία που αποτελούν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Δάνεια με τα οποία γινόταν «πάρτι», δάνεια τα οποία ήταν μία «φούσκα» (επιθεωρητές της ΤτΕ), δάνεια τα οποία δίνονταν «με αέρα» (Π.Ψυχάρης).

Αποκαλύφθηκε σε όλο του το εύρος ο δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, αλλά κι αυτά που έλαβαν τα ΜΜΕ, που φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ.
Έγιναν επιτέλους έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την ΤτΕ.

Μόνο μετά την έναρξη της εξεταστικής, και εξαιτίας της, άρχισαν, επιτέλους να καταγγέλλονται, μετά από χρόνια απραξίας, τόσο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και τα δάνεια μεγάλων ΜΜΕ.

Ο δανεισμός της οικογένειας Μητσοτάκη για την εφημερίδα «ΚΗΡΥΚΑΣ» Χανίων, ο οποίος ήρθε στο φως από την Εξεταστική, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, το θράσος του προέδρου της ΝΔ και την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει για την χώρα. Πήρε ένα δάνειο το 2005, πλήρωσε μόνο μια δόση, αποδείχθηκε στρατηγικός κακοπληρωτής, και επιπλέον, επί 11 χρόνια και 5 μήνες η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή αυτό το δάνειο προχώρησε σε μια -σκανδαλώδη- ρύθμιση. Αυτός ο άνθρωπος κουνάει το δάχτυλο, κάνει κριτική, πετάει λάσπη, προσποιούμενος τον άσπιλο και τον εκσυγχρονιστή.

“Η Εξεταστική αποκάλυψε και τα κόλπα του συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία, του κομιστή Θ. Αναστασιάδη”

Αλλά η Εξεταστική αποκάλυψε και τα κόλπα του συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία, του κομιστή Θ. Αναστασιάδη, με τα «περίεργα» τραπεζικά δάνεια, τις εταιρίες-μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος, εταιρίες που, από ότι αποκαλύφθηκε ήταν και φαντάσματα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν είχε συγκροτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Και για όλα αυτά, αντί να απολογηθεί στους πολίτες η ΝΔ, αντί να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για το πάρτι που είχε στήσει στην πλάτη τους, προσπαθεί, ακόμα και σήμερα, να απαξιώσει το έργο της και να διαστρεβλώσει εντελώς τα συμπεράσματά της.

Όσες «συμφωνίες αλήθειας» κι αν διαφημίσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αντιπροσωπεύουν το πιο σάπιο, σκοτεινό και διεφθαρμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος. Οι μέρες της ασυδοσίας τους όμως έχουν τελειώσει, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα