Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό, εκτάκτως στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό, εκτάκτως στην Αθήνα ο Αναστασιάδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα έρχεται το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με φόντο ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται παρασκηνιακά για  την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που βασίζεται στην πρόταση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου και – κατόπιν παρεμβάσεων της αμερικανικής πλευράς – είναι πιθανόν να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα έχει την Παρασκευή διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετικά άρθρα