Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tζανακόπουλος: Γιατί σιωπούν οι πρώην υπουργοί Υγείας για τη Novartis;

Tζανακόπουλος: Γιατί σιωπούν οι πρώην υπουργοί Υγείας για τη Novartis;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ελληνική Κυβέρνηση, Σκάνδαλο Novartis, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα,

«H διαδικασία είναι απόρρητη ωστόσο γιατί δεν τοποθετούνται δημόσια οι πρώην υπουργοί Υγείας για την υπόθεση της Novartis και δε ζητούν να χυθεί φως στην υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Παράλληλα, έστειλε νέο μήνυμα προς τους Θεσμούς ότι «απαιτήσεις εκτός συμφωνίας δεν θα γίνουν δεκτές».

Σημείωσε πως «θεωρούμε θετική την πρόοδο των συζητήσεων για το Κυπριακό αλλά και την ανταλλαγή χαρτών, ωστόσο κρίσιμα ζητήματα παραμένουν ανοικτά».

Επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά εκπροσωπείται στη Διάσκεψη από τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, και πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Γενεύη εφόσον διαφανεί δυνατότητα εξεύρεσης λύσης».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό και διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη». Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι ελληνικές θέσεις για τα θέματα ασφάλειας έχουν αποκτήσει υποστήριξη από την ΕΕ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο , ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και «είμαστε σε στενή παρακολούθηση των συνομιλιών ενώ εάν χρειαστεί νέα συνομιλία, θα γίνει».

Σημείωσε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «προσηλωμένη σε μια σκληρή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης» και ότι «έχουμε εξαρτήσει την παρουσία του πρωθυπουργού στη Γενεύη από την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης και μόνο».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε «το επίπεδο εκπροσώπησης της τουρκικής πλευράς το αποφασίζει η τουρκική πλευρά».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα