Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Σε κοινή γραμμή Αθήνα – Λευκωσία για το Κυπριακό

Μαξίμου: Σε κοινή γραμμή Αθήνα – Λευκωσία για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γενεύη, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μέγαρο Μαξίμου, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

«Αν αποτύχει η διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, έχει συμφωνηθεί να παύσει η διαδικασία των διαβουλεύσεων και να ξαναρχίσουν όταν υπάρχει συμφωνία από όλα τα μέρη», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στη διάσκεψη της Γενεύης, εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας και υπογράμμισαν «η διαδικασία είναι συνεχης και οι ανατροπές πολλές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει με δύο ιδιότητες, αυτή του προέδρου της ελληνοκυπριακής κοινότητας και με αυτή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι Τούρκοι δεν αναγνώρισαν ποτέ την Κυπριακή Δημοκρατία και προσπαθούν να μην αναγνωρίζουν τη διπλή ιδιότητα του Αναστασιάδη», πρόσθεσε, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ελλάδα και Κύπρος έχουν δείξει ισχυρή βούληση για την επίτευξη συμφωνίας και είναι σε κοινή γραμμή. Οι συνομιλίες Τσίπρα – Αναστασιάδη είναι συνεχείς», ανέφεραν και πρόσθεσαν πως για την ώρα δεν υπάρχει προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την πρόθεσή του να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θέλει την κατάργηση των εγγυήσεων και την ύπαρξη ασφάλειας στις δύο κοινότητες.

Τέλος, όσον αφορά την αιχμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για καθυστέρηση στην ενημέρωση, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως «όσο πιο αργά γίνεται η ενημέρωση, τόσο καλύτερη θα είναι, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς».

Σχετικά άρθρα