Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα πετά το “γάντι” στον Ερντογάν: “Σε περιμένουμε στην Γενεύη, δεν θα έρθεις;”

Η Ελλάδα πετά το “γάντι” στον Ερντογάν: “Σε περιμένουμε στην Γενεύη, δεν θα έρθεις;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μέγαρο Μαξίμου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό Ζήτημα ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει και η τουρκική πλευρά.

Με το παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά “απαντά” στην είδηση που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δεν προτίθεται να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στέλνοντας αν’ αυτού τον πρωθυπουργό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μία προσπάθεια να «παγιδεύσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Γιλντιρίμ είναι ομόλογός του.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ο Τούρκος Πρόεδρος εκτιμάται ότι θέλει να αποφύγει τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, επί της ουσίας ναρκοθετώντας όλες τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, την ώρα που σοβούν στο εσωτερικό της χώρας του τεράστια προβλήματα, μετά και τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σχετικά άρθρα