Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δράμα του Σμίγκολ, ο Μητσοτάκης και οι πρόωρες εκλογές

Το δράμα του Σμίγκολ, ο Μητσοτάκης και οι πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος,

Όταν το “Σμίγκολ” στον κινηματογραφικό Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αναλάμβανε να οδηγήσει τον Φρόντο στα έγκατα του σκότους, η διπολική περσόνα επιβαρύνθηκε με ένα δύσκολο έργο. Και αυτό διότι από τη μία πλευρά αποτελούσε τον ιχνηλάτη του και από την άλλη όταν έβλεπε το δαχτυλίδι στο λαιμό του κ. Φρόντο ξυπνούσε το έτερον ήμισυ της διχασμένης προσωπικότητάς του, γυάλιζε το μάτι του και απεργαζόταν σχέδια για να αρπάξει το “πολύτιμό του”.

Τηρουμένων των αναλογιών η ΝΔ εγκλωβισμένη πλέον στο αίτημα για πρόωρες εκλογές “εδώ και τώρα” και με επιχειρηματολογία βασισμένη σε αντιδιαμετρικές και αλληλοαναιρούμενες αντιθέσεις, τους τελευταίους μήνες ζει το δράμα του “Σμίγκολ”.

Πασχίζει να κρατήσει “ζωντανό” το αίτημα για εκλογές, τόσο σε επίπεδο κοινωνικής βάσης όσο και εσωκομματικό, προκειμένου να μην εμφανιστεί αναντίστοιχη με τα όσα κατά καιρούς έχει πει ξιφουλκώντας κατά της κυβέρνησης.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αθέτησε την υπόσχεσή του περί επαναφοράς της 13ης σύνταξης, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος… αρνήθηκε να υπερψηφίσει το χριστουγεννιάτικο επίδομα στους συνταξιούχους.

Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ως “τους καλύτερους συμμάχους του Σόιμπλε” ενώ λίγες ώρες πριν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εξαναγκαστεί σε αλλαγή στάσης στη Βουλή έπειτα από την παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα ότι “θα υπογράψει ό,τι τού ζητηθεί προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία”, εγκαλώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να κλείσει τη διαπραγμάτευση και ο λογαριασμός ανεβαίνει για τους πολίτες.

Πάσχει λοιπόν η ΝΔ από κάποιας μορφής σύνδρομο διπολικής διαταραχής;

Η απάντηση είναι όχι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απλώς εγκλωβισμένο σε ένα αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, το οποίο διατυπώθηκε για να τηρηθούν οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ, λόγω πιέσεων του σαμαρικού στρατοπέδου, και πλέον καλείται να το υπηρετήσει.

Επί της ουσίας την απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε εμμέσως ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής έκανε λόγο για “παρατεταμένη εκλογική περίοδο”.

Η αναφορά του αυτή αποτελούσε μία έμμεση αναγνώριση πως δεν επίκεινται κάλπες, ωστόσο η ΝΔ θα συνεχίσει να καλλιεργεί το κλίμα της εκλογολογίας – μην μπορώντας να υποχωρήσει από τη θέση που έχει πάρει, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ιδανική πολιτική αυτοχειρία…

Σχετικά άρθρα