Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη δημοσιότητα το μεσημέρι τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών

Στη δημοσιότητα το μεσημέρι τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Πόθεν Έσχες, Πολιτικοί Αρχηγοί, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Στη δημοσιότητα θα δοθούν το μεσημέρι της Τετάρτης οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών.

Πρόκειται για 604 και 807 “πόθεν έσχες” για τα έτη 2013 και 2014, αντίστοιχα.

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

Οι δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου θα παραμείνουν αναρτημένες στον ιστότοπο της Βουλής για ένα έτος, συγκεκριμένα έως τις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Τ. Χριστοδουλοπούλου, “η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους”, ενώ “σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων”.

Στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης μέλη είναι η Δ. Υφαντή, Αρεοπαγίτης, ο Α. Βώρος, Σύμβουλος της Επικράτειας, ο Στ. Λεντιδάκης, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γ. Παντελής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου και Προέδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ο Θ. Μητράκος, Υποδιοικητής της ΤτΕ, ο Αν. Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, και οι βουλευτές Σπ. Λάππας, (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), και Κ. Τσιάρας, (Ν.Δ).

Η Επιτροπή ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014.

Για μη υποβολή δήλωσης παραπέμφθηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ε. Μπούκουρας, ενώ για ανακριβές πόθεν έσχες διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών ο φάκελος του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σχετικά άρθρα