Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινωνικό… ρεκτιφιέ Μητσοτάκη μετά το φιάσκο με τις συντάξεις

Κοινωνικό… ρεκτιφιέ Μητσοτάκη μετά το φιάσκο με τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Σε πλήρη ανασχεδιασμό της στρατηγικής της ΝΔ έχει οδηγήσει η άρνηση υπερψήφισης της εφάπαξ 13ης σύνταξης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αντιδράσεις οι οποίες φθάνουν στην Πειραιώς και των οποίων γίνονται αποδέκτες εν μέσω σφοδρών πιέσεων γαλάζιοι βουλευτές.

Λίγες ημέρες μετά το “παρών” της ΝΔ και τα τηλέφωνα τόσο στα κεντρικά της Πειραιώς όσο και στα βουλευτικά γραφεία έχουν σπάσει, με τη στάση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ανοίξει το “κουτί της πανδώρας” στην κοινωνική βάση του κόμματος αλλά και τις τάξεις των συνταξιούχων.

Για αυτό το λόγο και από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αλλάξει πλήρως το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ, σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν το “αντικοινωνικό” προφίλ που έχει διαμορφωθεί μετά και την “πόρτα” στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τον κίνδυνο αυτόν εξάλλου είχαν επισημάνει ουκ ολίγα γαλάζια στελέχη που διαφώνησαν έντονα με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συντάξεις, προτάσσοντας δύο βασικούς παράγοντες: Αφενός ότι θα επιβεβαιώσει τις κυβερνητικές κατηγορίες για πλήρη ταύτιση με τους ακραίους των δανειστών και αφετέρου ότι η αρνητική στάση της ΝΔ στους συνταξιούχους, που ούτως ή άλλως τηρούν αποστάσεις… ασφαλείας από το κόμμα, μπορεί να είναι καταστροφική για τα ποσοστά και την απήχησή του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνταξιούχους που “έρχονται και λένε πως δεν θέλουν το επίδομα γιατί έχουν και άλλα έσοδα”!

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, μόλις λίγες μέρες μετά την άρνηση ενίσχυσης των ασθενέστερων στρωμάτων, που τελικά πήραν την εφάπαξ 13η σύνταξη, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει “σβάρνα” δομές με κοινωνικό πρόσημο. Έτσι, μετά την περιοδεία στο ΕΚΑΒ και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Ο Καλός Σαμαρείτης”, αυτή τη φορά ετοιμάζεται να πάει στην Ψέριμο και την Κω, όπου θα… διαφημίσει την υπερψήφιση της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία», στην Παιανία.

Εξίσου διόλου τυχαίο είναι, όπως αναφέρουν παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν… λιγοστέψει οι δημοσκοπήσεις, καθώς οι αντιδράσεις για τη στάση της ΝΔ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτυπώνονται ανάγλυφα στις σφυγμομετρήσεις…

Σχετικά άρθρα