Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σενάριο αντικατάστασης Βενιζέλου και οι σχεδιασμοί Σαμαρά

Το σενάριο αντικατάστασης Βενιζέλου και οι σχεδιασμοί Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής,

Συμμαχίες για τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας την επομένη των ευρωεκλογών κάνει από τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την εφημερίδα “Στο Καρφί”, βλέποντας ότι ο συγκυβερνήτης του Βενιζέλος το έχει δίπορτο κι ενδεχομένως… τρίπορτο ή… τετράπορτο, γράφει ο δημοσιογράφος Δ. Γιαννακόπουλος.

Στις αρχές της εβδομάδας, συνεχίζει το δημοσίευμα, στη μεταξύ τους συνάντηση στο Μαξίμου, του επισήμανε πολλές φορές ότι εκλέγεται βουλευτής από το 1977 και μάλιστα στη Μεσσηνία, επομένως στο… παιχνίδισμα απαντά με κανονικό… παιχνίδι.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του συνομιλούν με παλαιούς και νέους κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα χαρακτήρισαν θετικές τις συνταγματικές προτάσεις Σαμαρά, που μετά βδελυγμίας είχε απορρίψει προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς να τις ακούσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Καρφιού”, το βασικό σενάριο προβλέπει αντικατάσταση του Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 25ης Μαΐου, αν η Ελιά “ξεραθεί” με ποσοστό κάτω του 7-8%.

Η επιβίωση Βενιζέλου δεν θα είναι εύκολη ούτε και στην περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσουν αθροιστικά τα ποσοστά του Ιουνίου του 2012, πράγμα απίθανο, αφού σε περίπτωση υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ θα πρέπει να καλύψει αρκετές ποσοστιαίες μονάδες διατηρώντας τη δύναμη του 30% που είχε πάρει τότε.

Μαθηματικώς δεν βγαίνει, βγαίνει όμως… πολιτικώς, γι’ αυτό και βουλευτές της κεντροαριστερής πτέρυγας του Κοινοβουλίου αναμένουν τις ευρωεκλογές ώστε να τοποθετηθούν απέναντι στο εγχείρημα της Νέας Ελλάδας.

Όσο για τον Κώστα Καραμανλή που δεν παρέστη στην πρόσφατη εκδήλωση του ομώνυμου Ινστιτούτου Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός τηρεί την ίδια στάση αναμονής στηρίζοντας δημοσίως τον Σαμαρά και εκφράζοντας ιδιωτικώς ορισμένα παράπονα.

Οι δικοί του λένε ότι την επομένη των ευρωεκλογών θα μιλήσει, είτε τα πράγματα έλθουν ευνοϊκά για τη ΝΔ είτε αρνητικά.

Όμως, δεν λένε αν θα αποφασίσει να ανέβει σε κάποιο από τα “μπαλκόνια” στις περιοδείες του Σαμαρά. Δεν το έκανε ποτέ, ωστόσο το “Καρφί” γράφει ότι αυτή τη φορά το σκέφτεται πραγματικά, για να πιστωθεί ή να μη… χρεωθεί το αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα