Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης εναντίον Σόιμπλε για “βλακείες”, “ανοησίες” και “προσχήματα”

Βούτσης εναντίον Σόιμπλε για “βλακείες”, “ανοησίες” και “προσχήματα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής,

Για δολοφονικούς χειρισμός των δανειστών για το επίδομα στους συνταξιούχους έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης που επιτέθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταλογίζοντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι έχει εμμονές.

Λίγη ώρα μετά τις έμμεσες αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και τη «ψυχή» των δανειστών, η συμπολίτευση ανέβασε περαιτέρω του τόνους, μέσω του Νίκου Βούτση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. «Καλό είναι τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται» είπε ο κ. Βούτσης και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα απαντά στέλνοντας απειλές μέσω tweet και facebook.

Σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποίησε τέσσερις φορές το χαρακτηρισμό «βλακείες» και «ανοησίες» για τις αιτιάσεις του Βερολίνου περί υψηλών συντάξεων στην Ελλάδα. Μίλησε, μάλιστα, ονομαστικά για «εμμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών» στο ζήτημα αλλά εκτίμησε ότι αυτή τη φορά «έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί απόψεων» αφού ο κ. Σόιμπλε έχει «πολύ λιγότερους μαζί του».

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε στη διαπραγμάτευση η καταβολή της εφάπαξ 13ης σύνταξης, ο κ. Βούτσης μίλησε ξεκάθαρα για «απολύτως προσχηματικές» αντιδράσεις του Βερολίνου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξηγήσει σαφέστατα ότι τα χρήματα προέρχονται από την υπεραπόδοση των εσόδων. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «εγκληματικό» και «δολοφονικό» το χειρισμό του ζητήματος από τους δανειστές. Υπογράμμισε δηλαδή ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στο 2016 θα ήταν διαφορετικά αν αποδέχονταν τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς, που αποδείχθηκαν ακριβέστερες από τις δικές τους.

“Τι θέλουν; Να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε μια ζώνη των 200 ή 300 ευρώ;”

 

Ερωτηθείς, μάλιστα, αν οι συνεχείς αντιδράσεις των δανειστών εντάσσονται σε κάποιο «πολιτικό σχέδιο», ο κ. Βούτσης απάντησε καταφατικά. «Τι θέλουν; Να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε μια ζώνη των 200 ή 300 ευρώ;» διερωτήθηκε. «Να ξέρουν ότι αυτά είναι τα όρια της λογικής», διεμήνυσε.

Παρά τους υψηλούς τόνους, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης. «Θα κλείσουν όλα μέσα στον Γενάρη» είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι συσχετισμοί για την Ελλάδα είναι πλέον πολύ καλύτεροι από ό,τι στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα