Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Διαγραφή του ελληνικού χρέους όπως έγινε στην Γερμανία το 1953

Τσίπρας: Διαγραφή του ελληνικού χρέους όπως έγινε στην Γερμανία το 1953
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, Αλέξης Τσίπρας, Βερολίνο,

Τη διαγραφή μεγάλου μέρους της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, όπως συνέβη για την Γερμανία το 1953, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Βερολίνο, στο Συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το οποίο και ευχαρίστησε για την στήριξή του στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Τόνισε δε ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ελληνικό λαό που υποφέρει από την λιτότητα.

“Παρά τη τρομακτική λιτότητα, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Γιατί ποτέ δεν ήταν στόχος να γίνει βιώσιμο. Στόχος ήταν η ίδια η λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις” δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, για να γίνει βιώσιμο, χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες, “όπως η διαγραφή μεγάλου μέρους της ονομαστικής αξίας του, όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953 – σε μια κορυφαία στιγμή αλληλεγγύης για την Ευρώπη”.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προειδοποίησε πάντως ότι, αν το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, θα είναι πραγματικό βάρος και απειλή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ευρωζώνη.

“Όσοι νομίζουν ότι η υπερχρέωση της Ελλάδας και η εκκρεμότητα της βιωσιμότητας τους χρέους της είναι διαπραγματευτικό όπλο τους, ας γνωρίζουν από τώρα ότι δεν κρατούν εξάσφαιρο, αλλά μπούμερανγκ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα