Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Ισχυρή η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

Καμμένος: Ισχυρή η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάνος Καμμένος, Σκύρος,

Το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όταν κατά την επίσκεψή του στην 135 σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, για την ανταλλαγή ευχών με τα στελέχη και τους στρατευσίμους και συνομιλώντας με τα πληρώματα επιφυλακής, δόθηκε εντολή για ταχεία απογείωση για την αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

Επρόκειτο για 4 τουρκικά F-16, τα οποία εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως ανά ζεύγη, στις 12:29 και στις 12:32 αντίστοιχα και προς αναγνώριση και αναχαίτισή τους απογειώθηκαν άμεσα 2 ελληνικά F-16.

Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό της 135 σμηναρχίας Μάχης, ο κ. Καμμένος εξήρε τη συμβολή του νησιού στην υπεράσπιση του εθνικού εναέριου χώρου και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
«Εκτελείτε υψηλή αποστολή και η συνεχής παρουσία σας συμβάλλει στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε, ότι «οι μέρες που έρχονται και η καινούργια χρονιά, είναι μια καινούρια αρχή για την πατρίδα μας, που βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας πιο πολύ από όλα τη γεωστρατηγική μας θέση, την οποία διαφυλάξατε και ενισχύσατε εσείς, με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό σας, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλα εκείνα τα οποία υπέστη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά τα χρόνια της βαριάς κρίσης.
Να είστε βέβαιοι ότι και η φυσική σας ηγεσία και η πολιτική ηγεσία, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού είμαστε δίπλα σας» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα