Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο “βυθίσατε τον Μητσοτάκη” βάζει μπροστά ο Τσίπρας

Το σχέδιο “βυθίσατε τον Μητσοτάκη” βάζει μπροστά ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι σφοδρές επιθέσεις που εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία το Μέγαρο Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν πως το πρόσωπο και το επώνυμο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του, καθώς κουβαλά πολλές αμαρτίες από το μακρυνο αλλά και πρόσφατο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, ουδείς παραγνωρίζει στο κυβερνητικό στρατόπεδο τη σημασία αλλά και τη δυναμική των εσωτερικών τριβών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από τα διαφορετικά στρατόπεδα της Πειραιώς, ενώ το σκληρό μπλοκ πέριξ του Αντώνη Σαμαρά πιέζει ασφυκτικά – σε σημείο να εκτιμάται πως ναρκοθετεί – τον κ. Μητσοτάκη.

Όλοι εξάλλου θυμούνται τη… διορία που του είχε δώσει εμμέσως πλην σαφώς ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, μέχρι το Μάρτιο του 2017 για να γίνει πρωθυπουργός.

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις αλλά και την επιχείρηση ανάκτησης των δεσμών με την κοινωνία, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάθε ευκαιρία, τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί σπεύδουν να το συνδέσουν με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο σχεδιασμός του Μαξίμου δεν περιλαμβάνει προσφυγή στις κάλπες. Και τούτο, διότι στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να κριθεί το κυβερνητικό έργο μετά την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μία νέα τετραετία έχοντας πετύχει την έξοδο από την επιτροπεία και όχι μεσούσης της προσπάθειας αλλά και του πρόσκαιρου θυμικού, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο από τις σκληρές θυσίες της συμφωνίας με τους δανειστές.

Σε αυτό το κλίμα, ήδη το περασμένο Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και αναφερόμενος στο διαρκές αίτημα για εκλογές από την επομένη της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην καταστεί… γραφικός!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί την κορωνίδα της… συμμαχίας των προθύμων, που όπως τονίζουν από το Μαξίμου, “κρύβονται πίσω από τις ακραίες φωνές των δανειστών ελπίζοντας να ρίξουν την κυβέρνηση σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και της οικονομίας, απλά για να παλινορθώσουν το χρεοκωπημένο πολιτικό σύστημα του παρελθόντος”.

Έτσι, από το βήμα της ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας… τρόλαρε τον “σύντεκνο” Μητσοτάκη. Αφού ξεκαθάρισε εντός και εκτός των συνόρων πως η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα μετά το 2018 και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Με σκωπτικό ύφος είπε ότι “έχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου , το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί”.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, τονίζοντας πως “η χώρα δεν θα παραδοθεί στο αντικοινωνικό μένος του Μητσοτάκη”.

«Η μονογραφή αλλά και η υπογραφή ενός τέταρτου Μνημονίου αποτελεί τον διακαή πόθο της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατυμπανίζει με θράσος τη δέσμευσή του πως όχι μόνο θα εφαρμόσει στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά θα προσθέσει και περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, θα παραμείνει μόνο διακαής πόθος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα