Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, να πάρει θέση η ΝΔ για τα μέτρα του ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, να πάρει θέση η ΝΔ για τα μέτρα του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Tην αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του, το βράδυ της Δευτέρας, στην ΕΡΤ, αφού παρατήρησε ότι η προηγηθείσα κατάσταση (σ.σ. με την υπεραπόδοση των εσόδων) «έχει αρχίσει να εξομαλύνεται», προέβη στην εξής πρόβλεψη:

«Θα μπούμε σε μια πορεία, ώστε οι διαπραγματεύσεις να επανέλθουν σε μια κατάσταση τέτοια, που δεν θα επηρεάσουν το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση».

Γενικά, ο Δ. Τζανακόπουλος διαπίστωσε διεθνώς θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία, θετικό κλίμα και για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αναφορικά με το ΔΝΤ τόνισε ότι “δεν υπάρχει ο συσχετισμός στην Ευρώπη για να επιβάλλει το ΔΝΤ μέτρα”.

Στο ερώτημα, αν είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Οι θεσμοί γνώριζαν ότι την υπεραπόδοση των εσόδων θα την αναδιανείμουμε με κοινωνικό τρόπο, δεν υπήρξε συζήτηση για τις λεπτομέρειες των αποφάσεων».

Η κυβέρνηση «δεν βρήκε στήριξη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας σε μια «κίνηση ελάχιστου καθήκοντος» προς συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί πολύ από την κρίση. Επιπλέον επιτέθηκε στη Ν.Δ. ότι «επιθυμεί τον εκτροχιασμό του προγράμματος».

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση δίνει διαπραγματευτικό αγώνα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα», ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση «αν είναι ορθή η μάχη αυτή». Και, επιπλέον, «η ΝΔ τι λέει για τα μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;», αναρωτήθηκε.

Συνεπής στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της, το μόνο που επιζητεί, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να «ξεχαρβαλωθούν» πλήρως οι εργασιακές σχέσεις, να μειωθεί η φορολογία για τις επιχειρήσεις -«αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή», συμπέρανε ο Δ. Τζανακόπουλος.

“Να μην κυριαρχήσει πανικός”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε για την επίθεση στο Βερολίνο και την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, εν είδει αρχικού σχολίου, ότι «ούτως ή άλλως είναι μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Για άλλη μια φορά, η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος του τρόμου».

Αλλά, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή στον πανικό να γίνει σύμβουλος. Αυτό που πρέπει να πράξουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες -και από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής το πράττουν- είναι να είναι ψύχραιμες. Για να δούμε ποιες είναι οι αιτίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι, «εφόσον όλοι μιλούν για τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, πρέπει να περιμένουμε με ψυχραιμία και να ευχηθούμε να μην έχει συνέχεια ο εφιάλτης».

Σχετικά άρθρα