Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιχάλης Κόκκινος: “Οι ομογενείς θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα”

Μιχάλης Κόκκινος: “Οι ομογενείς θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Ελληνική Ομογένεια, Μιχάλης Κόκκινος, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τo ενδιαφέρον από τους Έλληνες ομογενείς για σοβαρές επενδύσεις στην χώρα μας, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, μετά τη συνάντηση που είχε με Έλληνες ομογενείς, εκλεγμένους σε πολιτικές θέσεις στις ΗΠΑ.

«Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στις διαδικασίες των επενδύσεων και έχουμε πάντα μπροστά μας τη γραφειοκρατία, προσωπικά πιστεύω ότι κανένα “τέρας” δεν είναι ανίκητο», τόνισε ο κ. Κόκκινος επισημαίνοντας ότι «εάν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα γίνονται, ότι κάθε εμπόδιο μπορούμε να το νικήσουμε και να δώσουμε κίνητρα ώστε να προωθήσουμε την “4η Βιομηχανική Επανάσταση”, όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς».

Το μεγάλο στοίχημα, όπως είπε ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ σε συνέντευξή του, είναι «εάν μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα σε νέες τεχνολογίες, σε start up companies και σε τομείς που η χώρα έχει ανάγκη και μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα (όπως ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας) θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Κάτι ανάλογο, όπως είπε, σημειώθηκε κάποτε με την οικονομία της Γερμανίας όταν χρειάστηκε μια νέα αρχή.

Και πρόσθεσε: «Ενώ κάποτε, λοιπόν, δόθηκαν αυτά τα εφόδια σε αυτή την χώρα, σήμερα, η ίδια η Γερμανία έχει επιβάλει ένα καθεστώς λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία τελικώς θα της ξεφύγει μέσα από τα χέρια της και θα χάσει το παιχνίδι. Η Ευρώπη έχει πάρει λάθος δρόμο και είναι αναγκαίο να αλλάξει, για να γίνει και πιο ελκυστική και για τους ομογενείς που σίγουρα θέλουν να επενδύσουν».

Σχετικά άρθρα