Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με διαρροή “μαζεύουν” την αντίδραση του Eurogroup – Βιαστική και ανακριβής

Με διαρροή “μαζεύουν” την αντίδραση του Eurogroup – Βιαστική και ανακριβής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πολ Τόμσεν,

«Φουντώνει» ολοένα και περισσότερο η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κομισιόν και του Eurogroup σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα, μετά το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI κάνει λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και της Κομισιόν.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε πως «η Κομισιόν θα ενέκρινε τις κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας, εφόσον είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει επί αυτών».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση για την Ελλάδα είναι «ανακριβής και βιαστική», ενώ υποστήριξε πως δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί Οικονομικών για τα όσα αποφάσισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, φέρεται να τόνισε στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους ότι μόνο μία χώρα θέτει ζήτημα για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού «καρφώνοντας» εμμέσως πλην σαφώς το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αντίστοιχες επιφυλάξεις, εξέφρασε στο προχτεσινό του άρθρο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πουλ Τόμσεν.

Σχετικά άρθρα