Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Σοσιαλιστές: Όσοι ζητούν αναβολή της απόφασης του Eurogroup, παραβιάζουν τη συμφωνία

Τσίπρας σε Σοσιαλιστές: Όσοι ζητούν αναβολή της απόφασης του Eurogroup, παραβιάζουν τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Ελληνικό Χρέος, Σοσιαλιστές,

Για παραβίαση της συμφωνίας του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας όσους ζητούν το “πάγωμα” των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Μιλώντας στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός τόνισε τι δεν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

“Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ίδια η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι σε χώρες με προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, και σε σχέση με χώρες που έχουν συντηρητικές κυβερνήσεις”, υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε διαρκή λιτότητα και φυσικά δεν μπορεί να παραμείνει εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, την υπεραπόδοση των εσόδων του προϋπολογισμού στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά από τη στιγμή που δεν παραβιάζει τους στόχους του προγράμματος.

«Όσοι ζητούν αναβολή της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup, που αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, παραβιάζουν τη συμφωνία» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το ταχύτερο δυνατό, είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης.

«Είναι αναγκαίο να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει με την Τουρκία. Προσβλέπουμε στην ευρωπαϊκή στήριξη στο ζήτημα του Κυπριακού και φυσικά την ενεργή παρουσία της ΕΕ στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Σχετικά άρθρα