Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πίσω από το “παρών” επιλέγει να κρυφτεί ο Μητσοτάκης για τη 13η σύνταξη

Πίσω από το “παρών” επιλέγει να κρυφτεί ο Μητσοτάκης για τη 13η σύνταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Στο “παρών” καταλήγει η ΝΔ μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα από νωρίς το πρωί στην Πειραιώς για την ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη διάταξη για τη 13η σύνταξη,  αρνούμενοι την θετική ψήφο σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Στη σύσκεψη ακούστηκαν αντουκρουόμενες απόψεις, καθώς πολλά στελέχη τόνιζαν πως δεν είναι δυνατόν να καταψηφίσει η ΝΔ αν και αρχικά είχε πει πως θα υπερψηφίσει, δίνοντας “πάσα” στον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες στις εισηγήσεις που έγιναν τονίστηκε πως η ΝΔ θα βρεθεί εκ νέου απομονωμένη, δεδομένου ότι Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η ΝΔ πάντως, μετά και τις τελικές αποφάσεις για “παρών”, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, εγκαλώντας την για “τακτικισμούς που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την αξιολόγηση και τις αποφάσεις για το χρέος, για τις οποίες μέχρι χθες το Μαξίμου πανηγύριζε”.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα