Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” Μίκη στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών

“Όχι” Μίκη στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μίκης Θεοδωράκης, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τούρκοι,

Κείμενο συλλογής υπογραφών κατά της απέλασης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών δημοσιοποίησε στον προσωπικό του ιστότοπο ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:

«Η παράδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται ότι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση.

Σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή Τύπο στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη Δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, “όχι στην έκδοση” τριών από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή ενώ και η απόφαση για άλλους τρεις Τούρκους αξιωματικούς ήταν υπέρ της έκδοσης.

Όσες και όσοι θεωρούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα -εν προκειμένω το δικαίωμα στη ζωή- δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια, ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να συνδράμει την Δημοκρατία και από το ελληνικό Κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας απελάσεις των οκτώ αξιωματικών.

Σχετικά άρθρα