Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Η 13η σύνταξη θα ψηφιστεί και θα δοθεί

Τσακαλώτος: Η 13η σύνταξη θα ψηφιστεί και θα δοθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Tην απόφασή της κυβέρνησης να επιμείνει στην ψήφιση των διατάξεων για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων με τους δανειστές το “πακέτο” των ρυθμίσεων αυτών “θα ψηφιστεί την Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία”. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι: “Θα εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει ότι είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου και πιστεύουμε ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις θα καταλάβουν”.

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, υπάρχει μεγάλη σύγκλιση ωστόσο απομένουν προς διευθέτηση ορισμένα τεχνικά ζητήματα. Τα ζητήματα αυτά άπτονται του πιθανού κουρέματος του ΦΠΑ και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Θα εξεταστούν δε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει καθοριστεί ραντεβού Τσακαλώτου- Σόιμπλε, ενώ ο υπουργός δεν θα βρεθεί στο ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ. Ερωτηθείς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πως θα απαντήσει αν ζητηθεί ένα ραντεβού με τον Γερμανό ομόλογό του απάντησε ότι “ως ευγενής άνθρωπος θα πάω”!

Σχετικά άρθρα