Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιγουριά Τσίπρα για το μέρισμα και σκληρό καρφί “στη συμφωνία προθύμων”

Σιγουριά Τσίπρα για το μέρισμα και σκληρό καρφί “στη συμφωνία προθύμων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι ανέφερε από τη Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Ερωτηθείς για την αντίδραση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στις κοινωνικές παροχές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι όλοι οφείλουν «να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που εδώ και εφτά χρόνια κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι «κρατάμε στην πλατη μας την προσφυγική κρίση, έχουμε εφαρμόσει μία σκληρή λιτότητα στο όνομα της Ευρώπης».

Παράλληλα ανέφερε πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας που τηρούμε και πρέπει να τηρήσουν και οι εταίροι μας».

«Πιστεύω ότι η ελάφρυνση χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι εφικτή. Δεν είναι παράλογο που ακούμε αυτά τα ακραία αιτήματα από ορισμένους δανειστές, αλλά ότι την ίδια κασέτα ακούμε και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους πιο ακραίους από την πλευρά των δανειστών, επισημαίνοντας πως παράλογο είναι να ακούμε την ίδια κασέτα σε επανάληψη από την αντιπολίτευση, την οποία χαρακτήρισε ΔΝΤπολίτευση.

«Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι ΔΝΤπολίτευση. Είναι η φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Είναι συμμαχία των προθύμων που για άλλη μια φορά δραστηριοποιείται μπας και προκαλέσει το ενδιαφέρον των εταίρων, αφενός ζητώντας εκλογές, αφετέρου ότι είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν αυτά και ακόμα περισσότερα από αυτά που ζητούν οι πιο ακραίοι εκ των δανειστών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντας τετραετίας.

Σχετικά άρθρα