Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρούτσης: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια

Βρούτσης: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα για δέκα χρόνια προχώρησε ο Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής απόκομμα από το περιεχόμενο του Compliance Report της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου στο οποίο αναφέρεται ότι «σε όρους πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Μετά η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει τον στόχο του 3,5% για δέκα χρόνια, ενώ ο στόχος θα μειωθεί σταδιακά στο 1,5% μέχρι το 2040».

Μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επέμειναν στη δατήρηση πλεονασμάτων ύψους 3,5% σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόταν ότι: «Η κυβέρνηση κράτησε στάση αρχής τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια».

Σχετικά άρθρα