Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαντάς: Να κλείσει θετικά και γρήγορα η αξιολόγηση (βίντεο)

Μαντάς: Να κλείσει θετικά και γρήγορα η αξιολόγηση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς,

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αξιολόγηση η β΄αξιολόγηση με θετικό πρόσημο”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης.

“Υπάρχει σημαντική πρόοδος στο επίπεδο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο”, υπογράμμισε ο βουλευτής Ιωαννίνων και επεσήμανε:

“Η συζήτηση που γίνεται τώρα αφορά σε πρώτο επίπεδο, το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης για το σημερινό πρόγραμμα που ακολουθείται και σε δεύτερο, το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2019, 2020, όπου και υπάρχει «σαφής σύγκρουση σε πολλά επίπεδα».

Ωστόσο σύμφωνα με όσα υποστήριξε, «η ελληνική πρόταση μπορεί να είναι μία λύση, διότι από τη μια ικανοποιεί αυτό που είναι προφανές ότι καμία χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει σε τέτοια ύψη πρωτογενών πλεονασμάτων». Δηλαδή όπως συμπλήρωσε δεν μπορεί να υπάρχει 3,5% σε βάθος χρόνου, παρόλο που η ΝΔ είχε ψηφίσει κάτι τέτοιο”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική πρόταση, κάθε άλλο παρά νομιμοποιεί το 3.5% γιατί γίνεται σαφές ότι το 2.5% θα είναι η υποχρέωση της χώρας.

“Για να διευκολύνει η κυβέρνηση τη συζήτηση έχει προτείνει το 1% να μην πηγαίνει στα πλεονάσματα, αλλά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Ο Χρ. Μαντάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί όσα λέει το ΔΝΤ και δεν προτίθεται να νομοθετήσει μέτρα, για μετά το 2018.

Σχετικά άρθρα