Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόρτα” Γεννηματά στο κάλεσμα Μητσοτάκη για “μέτωπο” – Αφωνία της ΝΔ για εργασιακά

“Πόρτα” Γεννηματά στο κάλεσμα Μητσοτάκη για “μέτωπο” – Αφωνία της ΝΔ για εργασιακά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Το Κιλκίς επισκέφθηκε την Δευτέρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε πολιτική συγκέντρωση τόνισε πως «οι προσκλήσεις για «μέτωπα» του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύοντας τα πυρά της στην κυβέρνηση, ανέφερε πως «έκλεισε τον κύκλο της» και συμπλήρωσε πως δεν είναι λύση η δεξιά πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

«Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο, αλλά λύση για την Ελλάδα δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση», τόνισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Κοιτάξτε για παράδειγμα την στάση τους στα εργασιακά. Ούτε φωνή… ούτε ακρόαση. Χωρίς οι ίδιοι να εκφράζουν διαφωνία ή να αναλάβουν κάποια δέσμευση για το μέλλον. Και φυσικά τίποτε δεν έχουν να πουν για την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009. Η συντηρητική στροφή, η δεξιά παλινόρθωση είναι επιστροφή σε σκληρές, αντιλαϊκές, πελατειακές και ταυτόχρονα αντιπαραγωγικές, υφεσιακές πολιτικές», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κ. Γεννηματά απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη για κοινό μέτωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη Νέα Δημοκρατία και παρατήρησε:

«Οι προσκλήσεις για «μέτωπα» του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ΣΥΡΙΖΑ. Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη. Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ. Τσίπρα. Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε μέρα και περισσότερους, κάθε μέρα πιο δυνατούς. Συνεχίζουμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει.

Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη. Και βεβαίως, άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε».

Σχετικά άρθρα