Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανήσυχη σιωπή” καταλογίζει στη ΝΔ ο Παππάς για τα εργασιακά

“Ανήσυχη σιωπή” καταλογίζει στη ΝΔ ο Παππάς για τα εργασιακά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, ΣΥΡΙΖΑ,

Τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως η ΝΔ δεν θα επιτύγχανε ποτέ απόφαση απομείωσης του χρέους αφού το θεωρούσε βιώσιμο και επίσης ότι δεν σκόπευε να στηρίξει τους αδύναμους με την καταβολή της εφάπαξ 13ης σύνταξης.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε να επιτύχει θετική απόφαση για το χρέος αφού η επίσημη θέση της ήταν πως το χρέος είναι βιώσιμο.

«Ανήσυχη σιωπή» καταλόγισε στην Ν.Δ. για το ζήτημα των εργασιακών ο Ν. Παππάς, εκτιμώντας ότι αν η κυβέρνηση καταφέρει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα φανεί ότι η κατάργησή τους δεν ήταν απαίτηση των δανειστών, αλλά κάτι που βρισκόταν στον σκληρό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της Ν.Δ. Ο Ν. Παππάς προκάλεσε την Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις παρατηρώντας δηκτικά ότι το μόνο που έχει ακουστεί από την μεριά της Ν.Δ. είναι ότι «θα κάνουμε όσα θέλει η τρόικα κι άλλα τόσα».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να αναλογιστούν αν θα είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση από τη ΝΔ για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με την καταβολή εφάπαξ 13ης σύνταξης. Επίσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηλιτεύει τώρα ως υψηλό το πλεόνασμα στόχο 3,5% όταν η ίδια είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πλεόνασμα 4,5%.

Ο κ. Παππάς καταλόγισε, μάλιστα, στη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τους δανειστές και ζήτησε από την ηγεσία του κόμματος να πάρει θέση για την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι το κόμμα του θα κάνει «ό,τι μεταρρυθμίσεις ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλες τόσες που δεν τις έχει ζητήσει».

Τόνισε δε ότι αν η κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αυτό θα σημαίνει ότι η ΝΔ είχε στον «σκληρό δίσκο της ιδεολογίας της» την περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΡ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών. «Ξεκινά άμεσα κύκλος επαφών για να στηρίξουμε σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός «δεν ξεκινά από μηδενική βάση».

Σχετικά άρθρα