Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καβγάς Τσακαλώτου-Οικονόμου στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (βίντεο)

Καβγάς Τσακαλώτου-Οικονόμου στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Οικονόμου, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κρατικός Προϋπολογισμός, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Οικονομικών,

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Β. Οικονόμου έκανε λόγο για «ψέματα» και «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης, η οποία, όπως ισχυρίσθηκε «κοροϊδεύει τον κόσμο» ότι δίνει περισσότερα χρήματα για την υγεία.

Ο Ευ. Τσακαλώτος αντέδρασε και ο βουλευτής της ΝΔ άρχισε να του απευθύνεται σε δεύτερο ενικό πρόσωπο και με μεγαλύτερη ένταση.

«Έτσι δικαιολογείς τα νεφιλελευθερα ακροδεξιά κοψίματά σου;», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Δεν ντρέπεσαι;», φώναξε ο κ. Τσακαλώτος. «Εσύ να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση που κάνεις. Έχεις κόψει 3,5 δισ. σε 2 χρόνια και αυτό το λέτε κοινωνική πολιτική;», επέμεινε ο κ. Οικονόμου.

«Εσείς έχετε κόψει δεκάδες δισ.», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος. «Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις», φώναξε ο κ. Οικονόμου.

Ο υπουργός Οικονομικών του είπε για τις 4.000 προσλήψεις στην υγεία και ο βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε με ένα ειρωνικό «σώωωωπα. Από πότε θεωρούνται προσλήψεις τα προγράμματα του ΟΑΕΔ;».

Τσακαλώτος: “Δεν ξέρετε να διαβάσετε τον προϋπολογισμό”

Ο υπουργός ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι δεν γνωρίζει πώς να διαβάσει τον προϋπολογισμό και μάλιστα του υπέδειξε συγκεκριμένες σελίδες όπου αναφέρονται δαπάνες για την υγεία και την κοινωνική πολιτική τις οποίες ο βουλευτής δεν είχε υπολογίσει.

Ανέφερε την σελίδα 111 για τη χρηματοδότηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 300 εκατ. για παιδεία και υγεία, την αύξηση δαπανών στα νοσοκομεία κατά 200 εκατομμύρια. «Καταλαβαίνω τον θυμό σας γιατί και εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ γιατί το πρώτο Μνημόνιο ήταν δεξιό και είχα πάει στην ΔΗΜ.ΑΡ και μετά στη Ν.Δ του Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε παιδεία και υγεία έτσι θα ένιωθα. Τα συγχαρητήριά μου» είπε ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ο Β. Οικονόμου του απάντησε «να ξαναπάτε στην Αγγλία για εξετάσεις. Είναι αγωγή αυτή όταν στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό όπως οι κυριούλες;».

«Δεν ξέρετε να διαβάζετε. Οι συνεργάτες μας είναι διαθέσιμοι να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο το πρωί και αύριο το απόγευμα να μάθετε τι λέει ο προϋπολογισμός», ανταπάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα