Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις”

“Το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΣΟΚ, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη, επιστημονικού συνεργάτη της VPRC, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις. Σε συνέντευξή του στο Κόκκινο FM τόνισε επίσης ότι “υπάρχει πια μια ακραία κριτική και απώθηση απο το κλασσικό πολιτικό σύστημα”.

Αναλυτικότερα ο Χ.Βερναρδάκης αποκάλυψε ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και βρίσκεται στα όρια της εκλογικής εξαφάνισης. Η ΝΔ έχει μια μεγαλύτερη αντοχή απο το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τη φθορά που προέρχεται ακόμα απο τον απόηχο της συγκυβέρνησης” και προέβλεψε πως “ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθεί απευθείας στη ΝΔ έστω και αν χρειαστεί να αλλάξει την εμφάνισή της”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βερναρδάκης δεν ανιχνεύει καμία ανταπόκριση των πολιτών προς την υποτιθέμενη δυναμική που έχει η κίνηση των 58 τονίζοντας πως πρόκειται για κατασκευασμένη ερώτηση απο τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

“Το ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το πως θα μπορέσει να μετασχηματίσει την στρατηγική του και την πολιτική δράση έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα να καταγραφεί σαν εναλλακτικός πόλος κυβέρνησης που θα εγγράψει τα ανατρεπτικά στοιχεία που ζητά η κοινωνία. Αν ο χώρος αυτός επαναλάβει μεθοδολογίες και ιδέες αναπαραγωγής ή λείανσης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος δεν θα έχει μεγάλη αντοχή” τονίζει ο κ. Βερναρδάκης.

Σχετικά άρθρα