Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Χριστοδουλίδης: “Καμιά διάσταση Αθήνας-Λευκωσίας στο Κυπριακό”

Νίκος Χριστοδουλίδης: “Καμιά διάσταση Αθήνας-Λευκωσίας στο Κυπριακό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την Τετάρτη πως δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορετική προσέγγιση ή διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην κυπριακή κυβέρνηση, για το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Ερωτηθείς εάν είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεθνή διάσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως το αντικείμενο συζήτησης σε μια πολυμερή διάσκεψη αφορά ένα κράτος, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, και δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το κράτος για το οποίο θα γίνει η συζήτηση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως έγινε συζήτηση για θέματα ουσίας και θέματα διαδικασίας.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που τέθηκαν και η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί με μια ίσως και δύο συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε παρατήρηση πως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τα κόμματα είναι το θέμα της πολυμερούς διάσκεψης, η σύνθεση και ο ρόλος του κάθε παριστάμενου σε αυτήν, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “όλοι έχουμε ανησυχίες” και πως εκείνο που έχει περισσότερη ίσως σημασία δεν είναι απλά να εκφράζουμε ανησυχίες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες έτσι ώστε να μην υφίστανται τέτοιου είδους ανησυχίες, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως εδώ και πολύ καιρό γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες “έτσι ώστε όταν φθάσουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτές που περιγράφονται να μην υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία”.

Σε παρατήρηση πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι στην ουσία έχει συμφωνηθεί πενταμερής διάσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα