Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος αποκαλύπτει πώς ο Σόιμπλε τίναξε στον αέρα τη συμφωνία!

Ευρωπαίος αποκαλύπτει πώς ο Σόιμπλε τίναξε στον αέρα τη συμφωνία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο,

Το βρώμικο παιχνίδι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε βάρος της Ελλάδας αποκάλυψε ανοιχτά πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενη στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του προγράμματος, τονίζοντας πως θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί νωρίτερα εάν δεν ήταν η “αδιαλλαξία” της Γερμανίας.

«Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι» είπε η πηγή, προσθέτοντας,: «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. (…) Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα».

Η Αθήνα επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να εκμεταλλευτεί την πώληση των ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» διεμήνυσε την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε μέρος του παρασκηνίου του χθεσινού Eurogroup, λέγοντας με… υπονοούμενα: «Ο Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος».

Κλιμάκωσε, δε, την κριτική που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι «Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι “κάποιοι ξένοι” φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα».

Νέος ωμός εκβιασμός;

Πληροφορίες δε, αναφέρουν πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup της 5/12/2016 επανέφερε ωμά την μόνιμη επωδό για Grexit ως απειλή, για να πιέσει για νέα μέτρα.

“Η λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδορομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη”.

“Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη.
Όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει” σχολίασε ο Σόιμπλε, ζητώντας μειώσεις συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο και μείωση στο αφορολόγητο όριο.

Την απάντηση πάντως έδωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος σχολιάζοντας τις απειλές Σόιμπλε περί “τρίτου δρόμου”, τόνισε πως “ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών οφείλει να καταλάβει πως μοναδικός δρόμος είναι αυτός για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρις πρόσθετα μέτρα”.

Σχετικά άρθρα