Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Σταϊνμάγερ – Όλα όσα συζήτησαν

Συνάντηση Τσίπρα-Σταϊνμάγερ – Όλα όσα συζήτησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, Κυπριακό Ζήτημα, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Πρόσφυγες, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, η επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, το προσφυγικό ζήτημα, η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και θέματα διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Τονίστηκε, εξάλλου, η σημασία του Κυπριακού για τις μελλοντικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για διατήρηση και εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Τονίστηκε επίσης ότι ο σεβασμός των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου αποτελούν απαραίτητο όρο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και για την θετική προοπτική των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Αναφορικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, ενώ επεσήμανε ότι η αναζωπύρωση της αβεβαιότητας στην Ευρώπη επιβάλλει το συντομότερο δυνατόν συνολική συμφωνία και ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Τέλος, έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα των επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Σχετικά άρθρα