Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Μητρόπουλος: Ο Σαμαράς θέλει να μετατρέψει το μνημόνιο σε Σύνταγμα

Αλ. Μητρόπουλος: Ο Σαμαράς θέλει να μετατρέψει το μνημόνιο σε Σύνταγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Μητρόπουλος, Αντώνης Σαμαράς,

Κριτική στις προτάσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς την συνταγματική αναθεώρηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς προωθεί «συνταγματοποίηση» του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά «πληροφόρησε την εμβρόντητη κοινή γνώμη για τη δέσμευση που έχει αναλάβει η πατρίδα έναντι των δανειστών, να συμπεριλάβει όλη «τη μνημονιακή σαβούρα» στο Ελληνικό Σύνταγμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι μέσω των προτάσεων του Πρωθυπουργού η χώρα μας θα γίνει «αποικία και με συνταγματική βούλα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο «το νέο νέο Σύνταγμα, υπό τις παρούσες συνθήκες και πολιτικούς συσχετισμούς, θα είναι «δημοσιονομικό», με μειωμένες εγγυήσεις και κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, με απίσχναση του συλλογικού πολιτισμού, με αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής και κομματικής δράσης».

Υπογραμμίζει ότι τόσο η Αριστερά όσο και η κοινωνία θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου οι «θεσμοί του μνημονίου να μην καταστούν και τυπικώς υπέρ-Σύνταγμα», καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην εθνική και κοινωνική μας ύπαρξη. Θα αδειάσει τη χώρα από το πλέον ελπιδοφόρο και μορφωμένο εργατικό δυναμικό. Θα διαλύσει όλο τον διαχρονικό υλικό και άυλο πλούτο που συσσώρευσαν οι Έλληνες από τη γένεση του νεοελληνικού κράτους και με πλήρως αλλοτριωμένο τον ανθρώπινο και υλικό της πλούτο, θα μεταβληθεί σε κράτος-«παρία», μονίμως εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τη νέο-ιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε., υπό την επικυριαρχία της -αναγεννώμενης ως παγκόσμιας δύναμης – Γερμανίας».

Σχετικά άρθρα