Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε γαλάζιος συνδικαλιστής μετά από λαθροχειρία στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Παραιτήθηκε γαλάζιος συνδικαλιστής μετά από λαθροχειρία στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Συνδικαλισμός, Συνδικαλιστές,

Την παραίτησή του από τη γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ υπέβαλε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση λαθροχειρίας στις εκλογές για το νέο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Πώς έγινε η λαθροχειρία

Ο πρώην πια γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Τότε το μέλος της ΔΑΚΕ Τελωνειακών Απόστολος Παπαντώνης, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό έφτασε έξω από το NOVOTEL και προσήγαγε το στέλεχος της ΔΑΚΕ προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Ο Παπαντώνης σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν για το περιστατικό: «Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

Σχετικά άρθρα