Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνητική τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση του ΟΑΣΘ

Κυβερνητική τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση του ΟΑΣΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, ΟΑΣΘ, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Τροπολογία, προκειμένου να δοθούν 15,7 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε η κυβέρνηση.

Στην τροπολογία, η οποία εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίση μεταχείριση στην εργασία, που ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται ο επανακαθορισμός του ποσού της αντισταθμιστικής καταβολής του δημοσίου στον Οργανισμό λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ με συνολική δαπάνη στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ (ήτοι 9,7 εκ.ευρώ για το 2016 και 6 εκ. ευρώ για το 2017).

Αναλυτικά

Για την περίοδο 2013 – 2017 θα εφαρμόζεται ο συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει κατά τον χρόνο καταβολής των αντισταθμιστικών καταβολών

Καταβάλλονται στον ΟΑΣΘ τυχόν διαφορές που προκύπτουν μεταξύ του ΦΠΑ που έχει ήδη καταβληθεί ή θα καταβληθεί και του ΦΠΑ που πρέπει να καταβληθεί.

Τέλος με τρίτη τροπολογία:

Eπανακαθορίζεται η σύνθεση του Συμβουλίου Αλιείας, που λειτουργεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που πλέον θα έχει επτά μέλη (από εννέα που είχε μέχρι σήμερα).
Kαταργείται το προεδρικό διάταγμα 36/1986, σχετικά με τους όρους, τι προϋποθέσεις και τη διαδικασία αναγνώρισης Ομάδων Παραγωγών και Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών, καθώς τα θέματα καλύπτονται από το ενωσιακό δίκαιο.

Αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών

Παράλληλα με άλλη τροπολογία από 1η Δεκεμβρίου 2016 αυξάνονται κατά τέσσερις (από 61 σε 65) οι οργανικές θέσεις των δικαστών λειτουργών πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στο βαθμό του αεροπαγίτη.

Σχετικά άρθρα