Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Αν τηρήσουν όλες οι πλευρές τη συμφωνία, μπαίνουμε σε νέα σελίδα

Παππάς: Αν τηρήσουν όλες οι πλευρές τη συμφωνία, μπαίνουμε σε νέα σελίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία θα μπει σε νέα σελίδα αν όλες οι πλευρές τηρήσουν το γράμμα της συμφωνίας, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο 27ο συνέδριο με θέμα “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”, το οποίο διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε ότι «Η Ελλάδα μπαίνει αυτήν τη στιγμή σε μια καινούρια σελίδα, οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας έχουν αναφανεί».

Όπως υπογράμμισε, «υπάρχει σε εξέλιξη και εφαρμόζεται μία συμφωνία, που για πρώτη φορά φαίνεται να αποδίδει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πραγματικά πιστεύουμε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας (του Ιουλίου του 2015) θα μπούμε οριστικά σε ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μπορεί να γίνει η πραγματική νέα ατμομηχανή της ανάπτυξης της Ελλάδας για τον 21ο αιώνα, προσθέτοντας ότι είναι «μία ανάπτυξη που αν σχεδιαστεί επαρκώς μπορεί να είναι και διαρκής και δίκαιη και αποδοτική και να καταστήσει την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή στο διεθνές γίγνεσθαι».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συγκρότηση κειμένων στρατηγικής δεν αρκεί και πως «απαιτούνται υποδομές, υπηρεσίες, ανθρώπινο δυναμικό, υψηλή τεχνογνωσία και πολιτική αποφασιστικότητα, συνέργιες, συναίνεση και πίστη σε μία οραματική πολιτική.

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την τόλμη και την αποφασιστικότητα και την επιμονή να συγκρουόμαστε με ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω», υποστήριξε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι «θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, τον χρόνο που χάθηκε λόγω ενδημικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης και οικονομίας, αλλά και εξωγενών παραγόντων, όπως η οικονομική κρίση και τα προγράμματα της ύφεσης που εφαρμόστηκαν».

«Η ψηφιακή πολιτική και οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες μπορούν να γίνουν από παράγοντες υστέρησης της χώρας, πεδία στα οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα