Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Πιέρ Μοσκοβισί,

Διήμερη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 15:00 το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις 17:00 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 18:15 με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το βράδυ αναμένεται να εκφωνήσει κεντρική ομιλία, στη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου «Τhe Greek Economy Conference» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Αύριο, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ και στις 10:15 θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Στη συνέχεια, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Τέλος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, αύριο στις 14:00 το μεσημέρι, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (Αισώπου 11Β Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Ελάφρυνση του χρέους

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε ανοικτά υπέρ της άμεσης έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

«Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup», τόνισε και υπογράμμισε: «Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων -με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν».

Ο Επίτροπος επεσήμανε ότι οι συζητήσεις για το χρέος «θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο», ενώ έκρινε ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως σημείωσε, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως», υποστήριξε, «απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».

Σχετικά άρθρα