Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος προς Ερντογάν: Πρόσεχε τις δηλώσεις σου

Παυλόπουλος προς Ερντογάν: Πρόσεχε τις δηλώσεις σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μετανάστες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι πρέπει να προσέχει τις δηλώσεις της και ότι οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ακέραιο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο. Καθένας να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Δεν ωφελούν την Τουρκία φράσεις όπως “θα αφήσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν στην Ευρώπη” ως να μιλάμε για κρατουμένους ή ανθρώπους χωρίς δικαιώματα. Τονίζοντας ότι μιλά κάνοντας έκκληση στη γείτονα, υπογράμμισε ότι την ώρα που η Ελλάδα τής ανοίγει την πόρτα της προσέγγισης στην Ευρώπη θα πρέπει να προσέχει την εικόνα της… Γιαί η διπλωματία των δηλώσεων τελειώνει με τις δηλώσεις, ενώ η διπλωματία της ευθύνης έχει αποτέλεσμα και προοπτική.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, μέχρι στιγμής, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, εξήρε την υπομονή και την ανθρωπιά με την οποία οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση και συμπλήρωσε ότι μένουν αρκετά ακόμα να γίνουν, κυρίως να βελτιωθούν οι συνθήκες για το άσυλο.

Ακόμη, εξέφρασε τη λύπη του για το χθεσινό τραγικό γεγονός στη Μόρια και ανέφερε ότι δεν θα επαναληφθεί, καθώς οι ελληνικές Αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι συνθήκες να είναι οι καλύτερες δυνατές γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα