Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία Κουμουτσάκου για “σύννεφα” στις διεθνείς σχέσεις

Ανησυχία Κουμουτσάκου για “σύννεφα” στις διεθνείς σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Νέα Δημοκρατία, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,

Την ανησυχία του για τα “σύννεφα που συσσωρεύονται πάνω από τις διεθνείς σχέσεις της χώρας” υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί αμφισβήτηση του διεθνούς καθεστώτος συνόρων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλα τα συμβαλλόμενα κράτη της Συνθήκης

«Πρέπει να γίνει προετοιμασία και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, τουλάχιστον σε επίπεδο λίγο πιο κάτω από τους πολιτικούς αρχηγούς. Να ακούσει η κυβέρνηση τις ανησυχίες και τις ιδέες μας», επεσήμανε όσον αφορά τα εθνικά θέματα ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε ότι «βρίσκεται σε πολύ λεπτή φάση χειρισμών, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για να μην δημιουργούμε συνθήκες που θα εκμεταλλευτεί η άλλη πλευρά».

«Η πρόοδος είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει. Δεν πρέπει να πεθάνει η ελπίδα και η διαδικασία προσέγγισης», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

Τον τόνο τον δίνει η Λευκωσία, οι δηλώσεις Αναστασιάδη δεν επιτρέπουν σκιές. Το θέμα των εγγυήσεων απασχολεί και την Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έκανε ό,τι απαιτείται, για να μην πεθάνει η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό και η προσπάθεια που θα δώσει λύση στην επανένωση του νησιού και τέλος στην κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου.

Σχετικά άρθρα