Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονισμένος ο Τσίπρας για την τραγωδία στη Μόρια – Επικοινωνία με Μουζάλα

Συγκλονισμένος ο Τσίπρας για την τραγωδία στη Μόρια – Επικοινωνία με Μουζάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μουζάλας, Μετανάστες, Μυτιλήνη, Πρόσφυγες,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το τραγικό συμβάν στο hot spot της Μόριας.

Από τη μεγάλη φωτιά, που προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου και κατέκαψε τα μεσάνυχτα μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας, έχασαν τη ζωή τους μια 60χρονη γυναίκα και το πεντάχρονο εγγόνι της, Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, εγκλωβισμένοι στη Λέσβο εδώ και τέσσερις μήνες.

Δύο ομοεθνείς τους, μια 30χρονη γυναίκα με το τετράχρονο παιδί της, και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με αεροσκάφος C-27j της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν και περίπου 10 ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες, άλλοι με ελαφρά εγκαύματα και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών που σκέπασαν το χώρο.

Τσίπρας: Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας

“Είμαι συγκλονισμένος, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, από το τραγικό συμβάν στη Μόρια” υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του και εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν.

“H ελληνική κυβέρνηση δίνει σε δύσκολες συνθήκες έναν αποφασιστικό αγώνα για την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας” υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα