Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος πρέσβης: H Ελλάδα ανακάμπτει – Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν

Γάλλος πρέσβης: H Ελλάδα ανακάμπτει – Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλική Πρεσβεία, Γάλλος Πρέσβης,

Όλοι διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα του τρίτου προγράμματος και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικές. Ανάπτυξη 2,7% για το 2017 και 3,1% για το 2018».

Αυτό επισημαίνει ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο του διημέρου Φόρουμ επί θεμάτων ενέργειας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργανώνει το ελληνογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. «Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και έτσι το χρηματοδοτικό πλαίσιο θα είναι ικανοποιητικό», προσθέτει ο κ. Σαντεπί.

“Η Γαλλία πάντα υποστήριζε την Ελλάδα”

Σημειώνει δε, ότι «η Γαλλία πάντα υποστήριζε την Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2015 το οποίο ήταν πολύ κρίσιμο για την χώρα», υπενθυμίζοντας ότι «ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, έχουν επανειλημμένως δηλώσει την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα».

«Οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι πολύ στενές» τόνισε ο κ. Σαντεπί και προσέθεσε:

«Η ενέργεια και η καινοτομία είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες των χωρών μας ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύο τομείς.

Η Γαλλία ήδη επενδύει σημαντικά στην Ελλάδα. Περισσότερες από 100 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα και η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα. Θέλουμε αυτή την ανάπτυξη, καθώς όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, το περιβάλλον και η ενέργεια είναι τομείς που υπάρχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γαλλία, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του νέου οικοσυστήματος που διαμορφώνεται χάρη στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα