Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Σταθερό προβάδισμα 2,2% συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συγκεντρώνει 23,3% στην δημοσκόπηση της εταιρείας MARC.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του lay-out.gr, δείχνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση πρώτη με διαφορά που ξεπερνά το όριο του στατιστικού λάθους και η ΝΔ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.

Στην ίδια έρευνα βλέπουμε το 26,4% των ερωτηθέντων να θεωρούν πως η καλύτερη εξέλιξη για τα πολιτικά πράγματα της χώρας θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ενώ το 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται παράλληλα πως 24,6% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της πρόθεσης ψήφου με 21,7% έναντι 17,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εντυπωσιακό είναι ότι το 70,4% πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική. Όσο για τη γνώμη του κοινού για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% θεωρεί ότι η γνώμη του είναι μάλλον αρνητική, ενώ μόλις το 19,5% έχει μάλλον θετική γνώμη.

Σχετικά άρθρα