Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Γραμμή Σόιμπλε για το χρέος, γραμμή ΣΕΒ για τα εργασιακά

Μητσοτάκης: Γραμμή Σόιμπλε για το χρέος, γραμμή ΣΕΒ για τα εργασιακά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Ομαδικές Απολύσεις, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων,

Με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ιδιαίτερο βάρος έριξε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εθνικά θέματα, ενώ για τα εργασιακά και τις διαπραγματεύσεις ενάντια στις θέσεις του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις και συμβάσεις εργασίας ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “ιδεοληψίες” της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις 5 Δεκεμβρίου δε θα υπάρχει συμφωνία και αναρωτήθηκε γιατί να μην υπερισχύουν οι επιχειρησιακές με τη συμφωνία εργαζομένων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας εκτίμησε μάλιστα ότι η ρύθμιση χρέους θα είχε ήδη έρθει εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και ότι μία ρύθμιση χρέους από μόνη της δεν αρκεί εάν δε γίνουν τολμηρές αλλαγές στην οικονομία και πραγματικές μεταρρυθμίσεις, υιοθετώντας το επιχείρημα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα όσον αφορά στα εργασιακά, τα οποία αποτελούν το κύριο λόγο του χάσματος στις διαπραγματεύσεις, ο κ.Μητσοτάκης ουσιαστικά κινήθηκε στη λογική του ΣΕΒ, ο οποίος έχει διαφωνήσει με το υπουργείο Εργασίας όσον αφορά στο θέμα των συλλογικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

“Η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί. Καθυστερεί κι άλλο και όπως φαίνεται δε θα υπάρχει συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου. Και χωρίς συμφωνία δε θα έχουμε εκταμίευση της δόσης και άρα δε θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και δε θα ανοίξει η συζήτηση για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Η τρέχουσα αξιολόγηση κατά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά γιατί η κυβέρνηση αντί να έχει στόχο τη μείωση της ανεργίας οδηγείται από τις δικές της ιδεοληψίες. Ασχολείται με τις συλλογικές συμβάσεις αντί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με πρόσθετες επενδύσεις”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη, αλλά αξιολογούμε με ανησυχία τα βήματα υπαναχώρησης της άλλης πλευράς» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, για να προσθέσει:

«Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη, οι δηλώσεις Ερντογάν αμφισβητούν το διεθνές συμβατικό θεμέλιο, τη συνθήκη της Λωζάνης.

Είναι απαράδεκτες τοποθετήσεις που προσθέτουν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην περιοχή. Η Αλβανία βάζει στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων. Η συμφωνία για το προσφυγικό κρέμεται από μία κλωστή.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εθνική στρατηγική. Στο οικονομικό δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, η διεθνής κοινότητα μάς αντιμετωπίζει, στην καλύτερη περίπτωση, με συμπόνια και οίκτο, αυτό όμως δεν αρκεί για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Η σύσκεψη στο Βερολίνο, -Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία – δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ατμομηχανή ανάπτυξης».

«Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πλειοψηφικό σήμερα, όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η τάση για πολιτική αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ έχει πετύχει μία σειρά από μικρές και μεγάλες νίκες» υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι εμπόδισαν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακύρωσαν τον νόμο Παππά και πέτυχαν μεγαλύτερο αριθμό αδειών και έλεγχο της διαδικασίας της αδειοδότησης από ένα αναβαθμισμένο ΕΣΡ.

Την ίδια ώρα, όπου γίνονται εκλογές σε επιμελητήρια, επαγγελματικές οργανώσεις, οι δυνάμεις της ΝΔ επικρατούν, ενώ της κυβέρνησης καταποντίζονται. Αυτό είναι προάγγελος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα γίνει στις εκλογές, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα