Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ενέσεις αισιοδοξίας αλλά και σκληρά μηνύματα στο Βερολίνο

Τσίπρας: Ενέσεις αισιοδοξίας αλλά και σκληρά μηνύματα στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με διπλό στόχο προσέρχεται στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών από την Αθήνα και με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζουν να σκοντάφτουν κυρίως στα εργασιακά του ΔΝΤ και δευτερευόντως σε δημοσιονομικά για το 2018 και ενεργειακά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε μία συγκυρία που η ΚΟ είναι ανάστατη για τα σενάρια που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης, στην οποία θα πάρουν το λόγο και βουλευτές, αναμένεται να είναι τα εργασιακά, με πολλούς βουλευτές να ανησυχούν για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και την επιμονή του ΔΝΤ σε ομαδικές απολύσεις και ατομικές συμβάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται μέσα σε αυτό το κλίμα να ενημερώσει τους βουλευτές του, επαναβεβαιώνοντας την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα κλείσει με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί και τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν οριστεί σε θέματα όπως τα εργασιακά στη βάση της πολιτικής συμφωνίας στις 5 Δεκέμβρη.

Παράλληλα, θα τους προετοιμάσει και για το δύσκολο κάβο των επερχόμενων νομοσχεδίων, με βασικό επιχείρημα πως αυτά είναι που θα ανοίξουν το δρόμο για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση και όποιος λιγοψυχήσει ή φυγομαχήσει τώρα τινάζει στον αέρα όλες τις θυσίες και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, επιχειρώντας νε λειτουργήσει συσπειρωτικά θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, η οποία όπως επισημαίνουν στο Μαξίμου “δεν έχει βγάλει μισή ανακοίνωση για τα εργασιακά, ταυτιζόμενη εμμέσως με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ”.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει και σαφή μηνύματα προς το εξωτερικό και το Βερολίνο, όπου χτυπά η καρδιά της διαπραγμάτευσης ενόψει και της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα