Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βορίλας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Χαϊκάλη

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βορίλας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Χαϊκάλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κώστας Βορίλας, Παύλος Χαϊκάλης, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με τον Παύλο Χαϊκάλη κατεβαίνει ο καλός συνάδελφος δημοσιογράφος Κώστας Βορίλας.

Σεμνό και εργατικό παιδί, σπάνιο πράγμα για δημοσιογράφο, ο Κώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω του σάιτ του, του bet3.gr. Με μεγάλη μας χαρά αναδημοσιεύουμε το κείμενο που έγραψε, στο οποίο όχι μόνο εξηγεί τους λόγους της υποψηφιότητάς του, αλλά και τις προσωπικές του σκέψεις…

vorilas-karta

Σκέψεις
Είμαστε εδώ, μέσα από το bet3.GR, το οποίο είναι ο δικός μας χώρος και μπορούμε να γράψουμε πέντε απόψεις.

Δε διεκδικώ δάφνες, ούτε πολιτική καριέρα. Δε θέλω να γίνω πολιτικός και δη επαγγελματίας πολιτικός.

Άλλωστε, η λέξη πολιτικός χρησιμοποιείται για κάποιον που κάνει πολιτική, που ασκεί δηλαδή κάποια πολιτική χειρισμού ή διαχείρισης ενός θέματος, το οποίο δεν πάει καλά.

Με όσα γνωρίζω από την εμπειρία που απόκτησα, δουλεύοντας και με όσα οραματίζομαι και τολμώ ως νέος, θέλω να βοηθήσω και τις γειτονιές και την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι και δε θα γίνει η βασική δουλειά μου.

Η σχέση μου με τη δημοσιογραφία δε θα σταματήσει και πολύ περισσότερο, μέσα από το bet3.GR, καθημερινά θα ανακαλύπτουμε ευκαιρίες και θα δίνουμε πληροφορίες για δική σας εξυπηρέτηση. Για να οδηγηθείτε στο ταμείο.

Η κάθοδος ως Περιφερειακός Σύμβουλος είναι κάτι πιο προσωπικό. Όσοι έχουν αντιληφθεί τον τρόπο σκέψης μου, τη λογική μου και τη θέλησή μου να βοηθήσω, μπορούν να με τιμήσουν με την ψήφο τους. Δε θα τη ζητήσω από κανέναν.

Απλώς, μέσα από τις εκλογές, μέσα από το δικό μου “καλυβάκι”, που είναι το bet3.GR, θα δημοσιεύω κάποιες σκέψεις.

Βλέπω όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους, χωρίς πολλά χρήματα, αλλά με φρέσκιες ιδέες και όρεξη, να θέλουν να ασχοληθούν με τα καθημερινά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέλουν να δώσουν λύσεις ισάξιες με αυτές που δίνουν στα δικά τους προσωπικά θέματα, με βάση την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το όραμα, μέχρι και τη φαντασία που διαθέτουν ως νέοι και φιλόδοξοι.

Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω κι εγώ.

Κατεβαίνω υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, που έχει την ατυχία να μην έχει μεγάλους χώρους πρασίνου και χώρους άθλησης, κάτι που ως αθλητικό δημοσιογράφο, όπως έχω περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της πορείας μου, με αγγίζει ιδιαίτερα.

Και θα πρέπει να μας απασχολεί όλους, από τη λύση που θα δοθεί στο ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, είτε στο Βοτανικό, είτε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έως και το παρατημένο γήπεδο του Χαραυγιακού στην Ηλιούπολη.

Η φιλοδοξία της δικής μου γενιάς είναι για πόλεις που θα είναι πιο κοντά στον πολίτη και για πολίτες που θα νοιάζονται περισσότερο να είναι κοντά στις πόλεις.

Σε αντίθεση με το μεγάλο μέρος των γονιών των 30ρηδων, εμείς μεγαλώσαμε εδώ, στην Αθήνα και όχι σε άλλη πόλη ή κάποιο χωριό.

Τις περιοχές που έχουμε μεγαλώσει τις αγαπήσαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βοηθήσαμε να γίνουν ομορφότερες ή ότι εκείνες μας δικαίωσαν.

Διαβάζω στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πολλά σχόλια, θετικά και αρνητικά, έως εμπαικτικά, για τη μεγάλη μάζα νέων ανθρώπων, που έθεσαν υποψηφιότητα, ιδιαίτερα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έρχονται.

Είναι η σειρά μας να το κάνουμε. Με όσα μάθαμε, με όσα πράττουμε καθημερινά, ως ενεργοί άνθρωποι, που δίνουμε τον προσωπικό μας αγώνα επιβίωσης, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε την πόλη μας ή ευρύτερα, την Περιφέρεια.

Οι άνθρωποι αυτοί δε φοβούνται να εκτεθούν κι αυτό είναι θετικό.

Γιατί να ψηφίζουμε επαγγελματίες πολιτικούς και όχι κάποιους που ζουν εκεί και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα; Πόσες φορές κάποιος από εσάς που διαβάζουν αυτό το κείμενο δεν είπε “εγώ θα το έκανα έτσι” ή “αυτός που το σκέφτηκε δεν έχει ιδέα από το τι χρειάζεται”;

Για μένα, για να μιλήσουμε με όρους bet3.GR, αυτό είναι το Στοίχημά μου!

Η υποψηφιότητά μου, ως σύμβουλος, αφορά τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, που περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Ηλιούπολης, Ζωγραφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Καισαριανής.

Σχετικά άρθρα