Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “εξπρές του μεσονυχτίου” για τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους Θεσμούς

Το “εξπρές του μεσονυχτίου” για τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους Θεσμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο,

Κάτι από την τανία “το εξπρές του μεσονυχτίου” θυμίζει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς αφού αναμένεται ολονυχτία προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, αφού ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις τους, ετοιμάζουν ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα σταλεί στην κυβέρνηση, ώστε τα μεσάνυχτα να επιστρέψει η ελληνική πλευρά για μια τελική συζήτηση με στόχο να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε ένα κοινά αποδεκτό κείμενο.

Σε περίπτωση που παραμείνουν εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, αναμένεται να υπάρξει προσέγγιση εξ αποστάσεως αφού αναχωρήσουν από την Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου και οπωσδήποτε πριν από τις 28 Νοεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το EuroWorking Group.

Ουσιαστική σύγκλιση σε όλα τα θέματα των συναντήσεων

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν σε καλό κλίμα οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γ. Σταθάκη και Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή με τους επικεφαλής των θεσμών, για τα χρηματοπιστωτικά και τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, σημειώθηκε ουσιαστική σύγκλιση σε όλα τα θέματα των συναντήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα των αλλεπάλληλων συναντήσεων που έχουν σήμερα τα στελέχη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, βρίσκονται μεταξύ άλλων ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αγορά ενέργειας, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η φορολογική διοίκηση.

Σχετικά άρθρα