Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ ανησυχεί για το κλείσιμο της αξιολόγησης – Αναγνωρίζει… λίγο το χρέος

Η ΝΔ ανησυχεί για το κλείσιμο της αξιολόγησης – Αναγνωρίζει… λίγο το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν στη Νέα Δημοκρατία για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με πηγές από το Μοσχάτο να σημειώνουν πως τίθεται εν αμφιβόλω η προθεσμία της 5ης Δεκέμβρη.

Ανώτατες κομματικές πηγές εκτιμούν ότι «υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα”.

“Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου. Θα είναι άλλη μια χαμένη προθεσμία για την κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, κατά την ίδια πηγή, «είναι βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα της χώρας. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις έχει το ένα μάτι στους πιστωτές και το άλλο στο εσωκομματικό της ακροατήριο».

Παράλληλα, σε αντίθεση με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τα όσα είπε για το χρέος σε γραμμή Σόιμπλε, στη ΝΔ επισημαίνουν πως είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η έναρξη συζήτησης για την απομείωση του χρέους, διεκδικώντας τα… πρωτεία και ανατρέχοντας στο διαφορετικό μείγμα πολιτικής που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρειάζονται και διαρθρωτικές αλλαγές και επίλυση του θέματος των τραπεζών, όσον αφορά τις διοικήσεις τους και τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα», αναφέρει γαλάζια πηγή, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Χρειάζεται ένα συνολικό restart της χώρας, μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει», εξηγεί.

Σχετικά άρθρα