Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καημός του Λεβέντη: Αυτά θα έλεγα στον Ομπάμα – Ποιος μπορεί να με διαδεχθεί

Ο καημός του Λεβέντη:  Αυτά θα έλεγα στον Ομπάμα – Ποιος μπορεί να με διαδεχθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, Μπάρακ Ομπάμα,

Ο Βασίλης Λεβέντης έχει μεγάλο καημό που δεν παραβρέθηκε στο δείπνο που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παρασκήνιο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε σχετική ερώτηση απάντησε:

“Απαράδεκτη η επιλογή να αποκλειστούν οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης από το δείπνο στην Προεδρεία της Δημοκρατίας. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έλεγα στον Μπαράκ Ομπάμα ότι υπάρχει κι άλλο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Για παράδειγμα, η εξάλειψη των παθογενειών, η κατάργηση των συντάξεων στους πιο εύπορους, η συγχώνευση των διπλών και τριπλών συντάξεων σε μία, με πλαφόν 1.500 ευρώ μηνιαίως, η δραστική περιστολή των δημοσίων δαπανών από οργανισμούς-φαντάσματα αλλά και η αξιολόγηση των κρατικών λειτουργών, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αργόμισθοι στον δημόσιο τομέα, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ”.

Όσον αφορά τα σενάρια διαδοχής του στην ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε:

“Ο Μάριος Γεωργιάδης είναι ένας από τους βουλευτές μας. Συμπίπτει βέβαια να είναι και γιός μου, το παιδί που μεγάλωσα και του έδωσα την ανατροφή και τις αρχές και αξίες που εγώ πιστεύω. Στην Ένωση Κεντρώων δεν δίνουμε δαχτυλίδια. Αν δείξει ικανότητες, αν τον αγαπήσει ο κόσμος και αν θέλει, όταν έρθει η ώρα, να είναι ένας από αυτούς που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, το κόμμα θα κρίνει ποιος είναι ο άξιος να με διαδεχθεί. Μέχρι τότε όμως είναι όλοι ίσοι και τους αγαπώ όλους εξίσου”.

Κατά λοιπά ο Βασίλης Λεβέντης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

-«Έχω μια φιλική, ανθρώπινη σχέση με τον κ. Τσίπρα…Είναι, δυστυχώς, όμηρος ενός επιτελείου αριστερών παλαιάς κοπής, που στην ουσία τον υποσκάπτουν».

-«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μπορούμε όμως να τη στηρίξουμε, εάν αποδεχτεί τα εννιά σημεία μας».

-«Αν εμείς κάνουμε αυτά τα οποία έχουμε υπογράψει, οι δανειστές και οι ισχυροί του κόσμου θα κάνουν το καθήκον τους, αλλά αυτό θα κριθεί πολύ αργότερα».

-“Δεν με εμπνέει η κυβέρνηση και μάλιστα, όταν ένας ανασχηματισμός γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και για εσωκομματικές ισορροπίες, αυτό το σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης”.

-“H β΄ αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ή λίγο μετά, αφού η κυβέρνηση τα υπογράφει όλα και τα ψηφίζει όλα”.

Σχετικά άρθρα