Φτάνοντας στην Ειδομένη τώρα πια τίποτα δε θυμίζει ότι αυτό το μικρό κομμάτι ελληνικής γης έγινε το χωριό – σύμβολο του προσφυγικού δράματος.
Το μονοπάτι από το οποίο πέρασαν σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι είναι άδειο και το μόνο που έχει απομείνει ως ενθύμιο σήμερα σ’ αυτό τον «σταθμό» του λεγόμενου «δυτικού βαλκανικού διαδρόμου» είναι οι συρμάτινοι φράχτες που στήθηκαν.
Όμως μετά την εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη κάποιοι έσπευσαν να «σηκώσουν» σημαίες της χούντας και μάλιστα στην είσοδο του χωριού.
Η σημαία που γράφει “ζήτω η 21η Απριλίου” κυματίζει στα δύο πρώτα σπίτια που συναντά κάποιος όταν φτάνει στην Ειδομένη και όπως φαίνεται δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής.
Ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Γκουντενούδης, εκλεγμένος με την παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2010, μετέπειτα υποστηρικτής του Απόστολου Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μάλλον ακόμη δεν έχει.. δει τις σημαίες.
Ο ίδιος ήταν λαλίστατος στην κορύφωση του προσφυγικού δράματος που παίχτηκε στην Ειδομένη δηλώνοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και κάνοντας μηνύσεις κατά της κυβέρνησης.
Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος μιλώντας στην στην 6η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «ανορθόδοξο τρόπο άσκησης εθνικής εξωτερικής πολιτικής».
Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει βρει να πει ούτε… μισή κουβέντα για τις εικόνες ντροπής με τις σημαίες της χούντας να κυματίζουν… περήφανα στην περιοχή του δήμου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «επαναστάτης» κάτοικος που σήκωσε μία από τις σημαίες της χούντας είναι και μέλος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου της Ειδομένης εκλεγμένος με συνδυασμό υποψήφιας δημάρχου, η οποία επίσης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες. Δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων αυτές οι ενέργειες» είπε όταν ρωτήθηκε για το θέμα η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθή Σουπλή.
Πηγή: DailyThess